top of page

Boghandlerne

Nina Poulsen

Nina er uddannet antropolog. Hun arbejder med kunst, kultur og kommunikation, skriver tekster, kunstnerinterviews, kronikker og debatindlæg om økonomi, kulturpolitik, kærlighed, og hvad hun nu ellers har på hjerte og arrangerer udstillinger, koncerter og workshops på sit eget lille museum MAMO: Museet for Andre Menneskers Overskud. Om sommeren forlader hun stenbroen og leger kromutter på Tunø.

For tiden ligger bogen ”Kom godt i gang med sejlads” øverst i bunken på natbordet. Det er ikke ligefrem en stor litterær oplevelse, så for at få den til at glide ned (i forhåbning om at få duelighedsbevis til sejlbåd), har den selskab af andre bøger om fiskeri og vand og hav -f.eks. Åleevangeliet, Havbogen og Havbrevene.

Nogle af de mest definerende, betydningsfulde, tankevækkende og inspirerende litterære oplevelser i Ninas liv har Rilke, Inger Christensen, Anais Nin, Tove Jansson, Karl Ove Knausgaard, og Herta Müller leveret.

Filip Vest

Filip skal til at tage afgang fra kunstakademiet i Malmö. Gennem performance, installation, video og tekst undersøger han, hvordan og hvor viden bliver produceret, og hvad det vil sige at bygge ting og fiktioner. Hans projekter omhandler ofte de skulpturelle processer, der finder sted mellem mennesker og menneskeskabte ting – hvordan vi skaber arkitektur og objekter i vores eget billede, og hvordan de siden begynder at forme og påvirke os.

Ved siden af studierne og arbejdet i Thiemers Magasin er Filip med til at drive et lille udstillingssted i Malmø. Han har tidligere arbejdet som boghandler i Arnold Busck og SMK, og været visuel redaktør for ungdomsmagasinet SEIN.

Filips yndlingsforfattere er blandt andre Anne Carson, Clarice Lispector, Rachel Cusk, Maggie Nelson, og Lydia Davis

 

Anna Chris Thompson

 

Anna er uddannet cand.mag i litteraturhistorie og læseguide ved Læseforeningen og elsker at læse. Hun har været festivalleder på Klima&Litteratur og har også været med til at arrangere Anholt Litteraturfestival. Anna har flere års erfaring med at undervise i forskellige læsegrupper, blandt andet på aftenskoler, i kirker og på psykiatriske afdelinger.

 

Hun er desuden initiativtager til Natkirkens læsegrupper for mødre og fædre på barsel. Anna ved meget om klassikere og om klimalitteratur, begge emner holder hun foredrag om på blandt andet biblioteker.

 

Anna læser meget forskelligt, både smalle og brede bøger, men mest prosa. Den bedste bog hun nogensinde har læst er ”Krig og fred” af Tolstoj, og den bog, der har betydet allermest for hende er ”Anne fra Grønnebakken”. Hendes yndlingsbeskæftigelse er at læse højt for sine børn.

Merete Reinholdt

 

Merete er uddannet journalist i Aarhus og Paris og har tidligere læst litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

 

Hun har arbejdet som Frankrigs-korrespondent for først Dagbladet Information og derefter for Weekendavisen, hvor hun siden blev debatredaktør, kulturjournalist og vikarierende litteraturredaktør. I dag er Merete sideløbende med arbejdet i Thiemers litteraturanmelder for Berlingske, hvor hun har sendt stjerner og anerkendelse efter forfattere som Sara Stridsberg, Iben Mondrup, Margaret Atwood, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Lisa Halliday, Virginie Despentes, Donna Tartt, Pierre Lemaitre, Jo Nesbø og Stephen King m.fl.

 

Merete er forfatter til en biografisk roman, ”Flora Tristan”, og har bidraget til antologierne ”Du kan bare vente dig” (om moderskab) og ”New words” (om nyt britisk teater).

Michael Bjørn Nellemann

Tidligere har Michael været kultur- og presseråd på den danske ambassade i Paris, museumsdirektør på Nivaagaards Malerisamling, hofchef for HKH Prins Henrik og senest fondsdirektør for Det Obelske Familiefond.

For Michael gælder det om at bevare Thiemers Magasin som Københavns hyggeligste boghandel. Gennem årene har han købt et væld af bøger netop her uden nogensinde at forestille sig selv skulle stå i spidsen for boghandlen. Livet er forunderligt og foranderligt. Michael kan i den grad spejle sig i Thiemers Magasins kuraterede udvalg af bøger, men har dog føjet nogle vigtige titler til udbuddet.

Der er klassikere en boghandel SKAL have, for eksempel Paul Austers Samtaler med fremmede, Inger Christensens Alfabet, Søren Ulrik Thomsens En hårnål klemt inde bag panelet, Camus´ Pesten og Karen Blixens samlede værker. Men noget af det sjove ved at drive Thiemers Magasin, er også at være med til at definere, hvad der fremover bliver klassikerne.  Senest har Michael læst Vuongs Vi er kortvarigt smukke her på jorden og Tove Janssons Sommerbogen. 

Historien

Thiemers Magasin blev åbnet af Christina Thiemer Grønborg 1 2002, og boghandlen blev hurtigt populær blandt bogelskere i København. I september 2013 blev boghandlen overtaget af en anden litterær ildsjæl, Rikke Viemose. Hun førte stedet videre i samme ånd, men udvidede med litterær salon, der blev ramme om ugentlige forfatterevents, skrivekurser og læseklubber. Den 1. august 2020 overtog Michael Bjørn Nellemann Thiemers Magasin med intentionen om at forandre så lidt som muligt. Byens hyggeligste boghandel skal bevares. Det kan I hjælpe med ved at købe og bestille jeres bøger her. 

bottom of page